پایگاه خبری صوفی چای
0

مطالعه جدید: مصرف تخم‌مرغ کلسترول بد را کاهش می‌دهد

مطالعه جدید: مصرف تخم‌مرغ کلسترول بد را کاهش می‌دهد
بازدید 33

در طول سال‌ها، توصیه‌ها درباره مصرف تخم‌مرغ بسیار متغیر و گاه متناقض بوده‌اند؛ برخی مطالعات این انتخاب محبوب برای صبحانه را برای سلامت مضر دانسته‌اند، در حالی که برخی دیگر آن را منبعی عالی از پروتئین و سایر مواد مغذی معرفی کرده‌اند.

اکنون، یک مطالعه جدید نیز به مجموعه رو‌به‌افزایش شواهدی می‌پیوندد که نشان می‌دهد تخم‌مرغ در واقع برای سلامت بدن مفید است. این پژوهش به‌طور خاص تأثیرات جداگانه چربی اشباع و کلسترول را بر سطح لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL) یا همان «کلسترول بد» در بدن بررسی کرده است.

جاناتان باکلی، دانشمند ورزشی از دانشگاه استرالیای جنوبی می‌گوید: «توصیه‌های قدیمی و نادرست رژیمی سال‌هاست که تصویر ناعادلانه‌ای از تخم‌مرغ ارائه داده‌اند. تخم‌مرغ‌ها ویژگی منحصربه‌فردی دارند؛ اگرچه کلسترول بالایی دارند، اما میزان چربی اشباع آن‌ها پایین است. با این حال، همین میزان کلسترول باعث شده تا بسیاری در مورد جایگاه آن‌ها در یک رژیم غذایی سالم تردید داشته باشند،»

«در این مطالعه، ما تأثیرات کلسترول و چربی اشباع را به‌طور جداگانه بررسی کردیم و دریافتیم که کلسترول بالای موجود در تخم‌مرغ، زمانی که در قالب یک رژیم غذایی کم‌چربی اشباع مصرف شود، باعث افزایش سطح کلسترول بد نمی‌شود. در واقع، این چربی اشباع بود که عامل اصلی افزایش کلسترول به شمار می‌رفت.»

محققان 61 بزرگسال با سطوح مشابه کلسترول LDL اولیه را برای انجام سه رژیم غذایی مختلف، هرکدام به مدت پنج هفته، انتخاب کردند. در مجموع، 48 شرکت‌کننده تمام سه رژیم غذایی را به‌طور کامل انجام دادند.

اولین رژیم غذایی، رژیم غذایی با کلسترول بالا و چربی اشباع پایین بود که شامل دو تخم‌مرغ در روز می‌شد. دومین رژیم، رژیمی با کلسترول پایین و چربی اشباع بالا بود که هیچ تخم‌مرغی نداشت. در نهایت، سومین رژیم شامل مقدار زیادی کلسترول و چربی اشباع بود و یک تخم‌مرغ در هفته داشت.

نتایج نشان داد که رژیم‌های غذایی با چربی اشباع بالا با افزایش سطح کلسترول LDL ارتباط داشتند. با این حال، رژیم غذایی با کلسترول بالا و چربی اشباع پایین منجر به کاهش سطح کلسترول LDL شد و این نشان می‌دهد که تخم‌مرغ مسئول افزایش کلسترول بد نیست.

باکلی می‌گوید: «می‌توان گفت که ما شواهد محکمی را به نفع تخم‌مرغ ساده ارائه داده‌ایم. بنابراین، وقتی صحبت از یک صبحانه پخته شده است، نگران تخم‌مرغ‌ها نباشید؛ این بخش اضافی از بیکن یا سوسیس است که احتمالاً تأثیر بیشتری بر سلامت قلب شما خواهد داشت.»

منبع خبر : sciencealert.com

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *