پایگاه خبری صوفی چای
0

شکلات، پروبیوتیک آینده!

شکلات، پروبیوتیک آینده!
بازدید 71

دانشمندان در تلاش‌اند تا شکلات را به یک خوراکی کاربردی تبدیل کنند. هدف آن‌ها تولید یک خوراکی خوشمزه و دوستدار روده است که علاوه بر رفع هوس، به سلامت دستگاه گوارش کمک کند، اما چالش‌هایی وجود دارد: افزودن ترکیبات مفید می‌تواند بافت، رطوبت و سطح پروتئین شکلات را تغییر دهد. بنابراین، رمز موفقیت، حفظ همان حس لذت‌بخش شکلات در کنار ارتقای فواید آن برای بدن است.

پروبیوتیک‌ها، راز سالم‌تر شدن شکلات

پروبیوتیک‌ها میکروب‌های مفیدی هستند که در ماست و کیمچی یافت می‌شوند و به تعادل باکتری‌ها، هضم بهتر و کاهش التهاب کمک می‌کنند. اما آن‌ها حساس‌اند و ممکن است در برابر حرارت، اسید معده و فرآوری از بین بروند، در اینجا پری‌بیوتیک‌ها وارد صحنه می‌شوند؛ ترکیباتی که به‌عنوان غذای پروبیوتیک‌ها عمل کرده و بقای آن‌ها را افزایش می‌دهند. این ترکیب قوی به نام سین‌بیوتیک‌ها شناخته می‌شود.

شکلات، پروبیوتیک آینده!

راهکار محققان هندی( عسل و ذرت)

محققان اسمرتی گور و شوبی سینگ از موسسه فناوری اطلاعات جی‌پی در هند، روش ساده‌تری را انتخاب کردند—استفاده از عسل و ذرت به‌عنوان پری‌بیوتیک‌های طبیعی. این ترکیبات به‌راحتی در شکلات ترکیب شده و نیاز به فرآوری پیچیده را حذف کردند.

آزمایش با طعم‌های مختلف

محققان پنج نوع شکلات را طراحی کردند:

  1. شکلات معمولی (کنترل)
  2. چهار نوع شکلات سین‌بیوتیک، با ترکیبات مختلفی از پری‌بیوتیک‌ها (ذرت و عسل) و پروبیوتیک‌ها ، همراه با طعم‌دهنده‌هایی مانند دارچین و پرتقال

شکلات طعم پرتقالی باعث کاهش pH، افزایش رطوبت و تقویت پروتئین شد. به نظر می‌رسد ترکیبات مرکباتی، پایداری پروبیوتیک‌ها را بهبود بخشیده‌اند.

تأثیر پروبیوتیک‌ها بر بافت شکلات

بافت در شکلات مهم است یک تکه ایده‌آل باید با یک صدای ترد بشکند. اما شکلات‌های سین‌بیوتیک کمی نرم‌تر شدند. برخی این تغییر را خوشایند یافتند، زیرا احساس لطافت بیشتری در دهان ایجاد می‌کرد، از نظر ارزش تغذیه‌ای، شکلات‌های پروبیوتیکی آنتی‌اکسیدان بیشتری نسبت به شکلات معمولی داشتند، یعنی علاوه بر فواید گوارشی، در برابر استرس اکسیداتیو نیز از بدن محافظت می‌کنند.

دوام پروبیوتیک‌ها در شکلات

یکی از نگرانی‌های اصلی، ماندگاری پروبیوتیک‌ها بود که آیا آن‌ها زنده می‌مانند؟پس از ۱۲۵ روز نگهداری، تعداد پروبیوتیک‌ها کاهش یافت اما هنوز در سطح بالایی باقی ماندند. این ماندگاری بیشتر از بسیاری از شکلات‌های پروبیوتیکی قبلی بود، که نشان می‌دهد ترکیب باکتری‌های انتخاب‌شده و پری‌بیوتیک‌های طبیعی به ثبات بیشتر کمک کرده است.

آیا پروبیوتیک‌ها از سیستم گوارشی جان سالم به در می‌برند؟

پروبیوتیک‌ها باید بتوانند از معده عبور کنند و به روده برسند تا مؤثر باشند. برای بررسی این موضوع، محققان شرایط هضم انسان را در آزمایشگاه شبیه‌سازی کردند، نتایج امیدوارکننده بود: پروبیوتیک‌ها برای بیش از پنج ساعت زنده ماندند، که نشان می‌دهد احتمال بقای آن‌ها در دستگاه گوارش بالا است.

شکلات، پروبیوتیک آینده!

آیا همچنان حس یک خوراکی لذیذ را دارد؟

در نهایت، اگر شکلات طعم خوبی نداشته باشد، کسی آن را نخواهد خورد، محققان نمونه‌های خود را تست کردند و شکلات پرتقالی را محبوب‌ترین یافتند. طعم مرکباتی با کاکائو ترکیب شده بود و بافت نرم آن تجربه‌ای لوکس ایجاد می‌کرد، این یافته کلیدی است اگر شکلات پروبیوتیکی مانند یک محصول “سلامتی‌محور” مزه ندهد، بلکه همچنان خوشمزه باشد، می‌تواند مخاطبان بیشتری جذب کند.

آینده شکلات پروبیوتیکی

این پژوهش نقطه شروعی برای بررسی بیشتر است در آینده، محققان می‌توانند:

  1. بهبود گونه‌های پروبیوتیکی برای ماندگاری بیشتر
  2. اصلاح بافت شکلات برای حفظ تردی
  3. ایجاد ترکیب‌های طعمی جدید برای جذب مخاطبان گسترده‌تر

اسمرتی گور می‌گوید: “ما مشتاقیم که فواید سلامتی این شکلات‌ها را بیشتر بررسی کنیم و تجربه‌ای لذت‌بخش‌تر و مغذی‌تر ارائه دهیم “اگر موفق شوند، این پژوهش می‌تواند نگاه مردم به شکلات را تغییر دهد نه فقط به‌عنوان یک خوراکی شیرین، بلکه یک غذای کاربردی که بدن را نیز تقویت می‌کند.

بیشتر بدانیم: آیا شکلات زنده می‌ماند؟ تحقیقات DNA شاید درختان کاکائو را نجات دهد

لینک منبع: earth

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *