پایگاه خبری صوفی چای
0

شکر اقیانوسی سلول‌های سرطانی را منفجر می‌کند

شکر اقیانوسی سلول‌های سرطانی را منفجر می‌کند
بازدید 28

محققان به روش جدید و قدرتمندی برای نابودی سلول‌های سرطانی دست یافته‌اند ـ با واداشتن آن‌ها به انفجار از درون.

ترکیبی قندی که در باکتری‌های اعماق دریا کشف شده، نوعی مرگ سلولی التهابی به نام «پایروپتوز» را فعال می‌کند. این ترکیب نه‌تنها سلول‌های سرطانی را از بین می‌برد، بلکه به سیستم ایمنی بدن نیز علامت می‌دهد تا وارد عمل شود. آزمایش‌ها در محیط آزمایشگاهی و بر روی موش‌ها نشان داد که این ترکیب اثر ضد‌توموری قابل‌توجهی دارد. این کشف افق‌های تازه‌ای را در درمان سرطان گشوده و امکان بهره‌گیری از مولکول‌های طبیعی برای نابودی هدفمند سلول‌های سرطانی را فراهم می‌کند.

بهره‌گیری از مرگ سلولی پایروپتیک برای مقابله با سرطان

ترویج پایروپتوز، نوعی مرگ برنامه‌ریزی‌شده سلولی همراه با التهاب به یکی از راهبردهای نویدبخش در درمان سرطان تبدیل شده است. در پژوهشی که در نشریه FASEB Journal منتشر شد، پژوهشگران موفق به استخراج و خالص‌سازی نوعی قند زنجیره‌بلند به نام «اگزوپلی‌ساکارید» از باکتری‌های اعماق دریا شدند و نشان دادند که این ترکیب می‌تواند از طریق تحریک پایروپتوز، رشد تومور را مهار کند.

این ترکیب که EPS3.9 نام دارد، از دو نوع قند مانوز و گلوکز تشکیل شده و توسط سویه‌ی باکتریایی Spongiibacter nanhainus CSC3.9 و دیگر اعضای این جنس باکتریایی تولید می‌شود. بررسی‌های مکانیکی نشان دادند که EPS3.9 توانایی هدف قرار دادن مستقیم پنج نوع فسفولیپید غشایی را دارد و از طریق فعال‌سازی پایروپتوز در سلول‌های لوسمی انسانی، آثار سمی ضدتوموری اعمال می‌کند. همچنین، در موش‌های مبتلا به سرطان کبد، این ترکیب اثرات ضد‌توموری چشمگیری داشته و باعث فعال‌سازی پاسخ‌های ایمنی ضد‌سرطانی شده است.

میکروب‌های دریایی و آینده درمان سرطان

دکتر چائومین سون، نویسنده مسئول این مطالعه از آکادمی علوم چین، بیان کرد: «پژوهش ما نه‌تنها پایه‌ای نظری برای توسعه داروهای جدید بر پایه کربوهیدرات‌ها فراهم می‌کند، بلکه بر اهمیت کاوش در منابع میکروبی دریایی نیز تأکید دارد.»

منبع خبر : scitechdaily.com

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *