نخود فرنگی مدتها بهعنوان سبزیای کمارزش و نامطبوع شناخته میشد، اما این حبوبات قدرتمند اخیراً بهعنوان یک غذای مغذی و محبوب در وعدههای شام جایگاه ویژهای پیدا کردهاند. در واقع، کاربران تیکتاک حتی کاسههایی پر از نخود فرنگی را بهعنوان شام مصرف میکنند؛ بله، فقط نخود فرنگی! (البته یک وعده غذایی متعادل شامل مواد غذایی بیشتری هم هست). آیا میخواهید بدانید چرا نخود فرنگی کمتر از ارزش واقعیاش شناخته شده و چرا باید در برنامه غذایی خود جای دهید؟ ادامه مطلب را بخوانید.
چرا باید نخود فرنگی بیشتری بخورید؟
نخود فرنگی منبع خوبی از دو ماده مغذی مهم است: پروتئین و فیبر. یک پیمانه از آن حاوی هفت گرم پروتئین و شش گرم فیبر است که بسیاری از افراد به مقدار بیشتری از آن نیاز دارند. بر اساس آمار مؤسسه ملی بهداشت آمریکا، تنها حدود ۵٪ از جمعیت این کشور میزان کافی فیبر دریافت میکنند. (زنان بالغ باید روزانه حدود ۲۵ گرم فیبر و مردان ۳۸ گرم مصرف کنند.) دریافت مقدار کافی فیبر اهمیت زیادی دارد، زیرا میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی را کاهش دهد و به حفظ عملکرد منظم دستگاه گوارش کمک میکند.
در مورد پروتئین، دادههای مرکز کنترل و پیشگیری بیماریها نشان میدهد که بیشتر بزرگسالان آمریکایی پروتئین کافی دریافت میکنند. با این حال، ممکن است تنوع کافی در منابع پروتئینی خود نداشته باشید. کارشناسان معمولاً توصیه میکنند از منابع مختلف پروتئینی، از جمله حبوبات، استفاده کنید. زیرا پروتئینهای گیاهی حاوی مواد مغذی دیگری مانند ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها هستند که با پروتئینهای حیوانی متفاوتند.
در مورد نخود فرنگی، تحقیقات نشان میدهد که این سبزی سرشار از ترکیبات فنولیک، نوعی آنتیاکسیدان، است که ممکن است از ابتلا به بیماریهای مزمن مانند بیماریهای مرتبط با التهاب و سرطانها محافظت کند.
در نهایت، نخود فرنگی میتواند بین وعدههای غذایی احساس سیری ایجاد کند و روشهای متنوعی برای مصرف آن وجود دارد. میتوانید آن را ساده میل کنید، مانند طرفداران تیکتاک، البته همراه با سایر مواد غذایی برای یک وعده مغذی یا به پاستا، ریزوتو اضافه کنید یا نخود فرنگی لهشده را روی نان تست بمالید.
منبع خبر : realsimple.com
نظرات کاربران