پایگاه خبری صوفی چای
0

۶ خوراکی شگفت‌انگیز برای سلامت و تیزهوشی مغز

۶ خوراکی شگفت‌انگیز برای سلامت و تیزهوشی مغز
بازدید 39

مغز مرکز کنترل بدن شماست و مسئول حرکت، تفکر، احساسات، تنفس و بسیاری از وظایف دیگر است. با توجه به اینکه مغز نقش بسیار مهمی در عملکرد بدن ایفا می‌کند، ضروری است که به آن سوخت و مواد مغذی کافی برای کارکرد صحیح و حفظ سلامت آن ارائه دهیم. غذایی که می‌خوریم تأثیر زیادی بر ساختار و سلامت مغز ما دارد. غذاهای غنی از ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی‌اکسیدان‌ها، فلاونوئیدها، پلی‌فنول‌ها و اسیدهای چرب امگا-۳ می‌توانند به بهبود حافظه، عملکرد شناختی و سلامت کلی مغز کمک کنند.

علاوه بر این، تحقیقات نشان داده‌اند که پیروی از رژیم غذایی MIND، ترکیبی از رژیم مدیترانه‌ای و رژیم DASH که مصرف غذاهای خاصی برای سلامت مغز را توصیه می‌کند، می‌تواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و زوال عقل را کاهش دهد. بسیاری از غذاهایی که در اینجا معرفی کرده‌ایم، در فهرست بهترین غذاهای مغزی رژیم MIND قرار دارند. در اینجا شش غذایی که باید برای سلامت بهتر مغز مصرف کنید، آورده شده است.

سبزیجات برگ‌سبز

سبزیجات برگ‌سبز

سبزیجات برگ‌سبز مانند کلم‌پیچ و اسفناج سرشار از مواد مغذی هستند، از جمله ویتامین K، بتاکاروتن (پیش‌ساز ویتامین A)، فولات و ویتامین E. ویتامین E یک آنتی‌اکسیدان است که از سلول‌ها در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند و با پیشگیری از کاهش توانایی شناختی در جمعیت مسن‌تر ارتباط داشته است. ویتامین K و بتاکاروتن نیز با بهبود سلامت مغز از طریق جلوگیری از فراموشی و بهبود عملکرد شناختی مرتبط هستند. افزایش مصرف سبزیجات برگ‌سبز نیاز به تلاش زیادی ندارد. شما می‌توانید با اضافه کردن یک مشت سبزیجات به اسموتی خود یا افزودن یک وعده سبزیجات به دستور غذای محبوب خود، مصرف این سبزیجات را شروع کنید.

گوشت بره

گوشت بره

آیا طرفدار گوشت بره هستید؟ اگر اینطور است، ممکن است متعجب شوید که گوشت بره با فوایدی مانند بهبود توانایی‌های شناختی در درازمدت مرتبط است. یک مطالعه تحقیقاتی نشان داد که مصرف هفتگی گوشت بره، اما نه دیگر گوشت‌های قرمز، ممکن است با بهبود توانایی‌های شناختی بلندمدت مرتبط باشد. این مطالعه ده‌ساله بهبودهایی در نمرات هوش سیال افراد که برخی غذاها از جمله گوشت بره را مصرف کرده بودند، گزارش کرده است. بنابراین اضافه کردن آن به رژیم غذایی آسان است. می‌توانید گوشت بره را به دستور غذای خورشت خود اضافه کنید.

تخم‌مرغ

تخم‌مرغ

تخم‌مرغ یکی از محبوب‌ترین غذاهای صبحانه است و این محبوبیت بی‌دلیل نیست. تخم‌مرغ فواید زیادی برای سلامتی دارد، به‌ویژه در زمینه سلامت مغز. طبق تحقیقات، مصرف منظم تخم‌مرغ با کاهش فراموشی در بزرگسالان مسن‌تر مرتبط است. تخم‌مرغ یکی از بهترین منابع غذایی کولین است، که ممکن است عملکرد مغز را با کمک به حفظ حافظه و ارتباط بین سلول‌های مغزی حمایت کند. اگرچه تخم‌مرغ معمولاً در صبحانه مصرف می‌شود، می‌توانید آن را در هر وعده غذایی میل کنید. امتحان کنید که تخم‌مرغ را برای تهیه کیش شام خوشمزه استفاده کنید.

سالمون

سالمون

سالمون معمولاً به عنوان یک منبع عالی پروتئین شناخته می‌شود، اما آیا می‌دانستید که برای سلامت مغز نیز بسیار مفید است؟ ماهی‌های چرب مانند سالمون سرشار از اسیدهای چرب امگا-۳ هستند که برای توسعه و عملکرد مغز ضروری‌اند. علاوه بر بهبود سلامت مغز، این اسیدهای چرب با کاهش خطر بیماری‌های قلبی و آرتریت نیز مرتبط بوده‌اند. سالمون را می‌توان به روش‌های مختلفی آماده کرد. می‌توانید آن را سرخ کنید و با یک وعده پر از سبزیجات سرو کنید یا به دستور غذای پاستای محبوب خود اضافه کنید. سالمون با پوشش گردو و رزماری (تصویر بالا) به شما کمک می‌کند تا مصرف امگا-۳ خود را به روشی خوشمزه افزایش دهید.

بلوبری

بلوبری

اگرچه تمام توت‌ها برای سلامت مغز مفید هستند، بلوبری در صدر این لیست قرار دارد. این میوه مغذی و ضروری، ویتامین C، ویتامین K، منگنز و فیتونوترینت‌ها را به بدن ارائه می‌دهد. این مواد مغذی به تحریک جریان خون و اکسیژن در مغز کمک می‌کنند که در نتیجه موجب بهبود تمرکز می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف بلوبری ممکن است به حفظ عملکرد شناختی کمک کرده و خطر ابتلا به دمانس را در افرادی که ممکن است در معرض خطر بالاتری باشند، کاهش دهد. روش‌های زیادی برای لذت بردن از این میوه خوشمزه وجود دارد؛ می‌توانید یک مشت بلوبری به دستور اسموتی خود اضافه کنید یا تعدادی از توت‌ها را پوره کرده و یک مربای خوشمزه بلوبری چیا درست کنید.

گردو

گردو

مغزها افزوده خوبی به هر رژیم غذایی هستند، اما مغزی که بیشترین تأثیر را بر سلامت مغز دارد، گردو است. تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف حدود ۳۰ تا ۵۵ گرم گردو در روز می‌تواند به بهبود عملکرد شناختی کمک کند. این امر به این دلیل است که گردو منبع عالی از اسید آلفا-لینولنیک (ALA) است، که یک اسید چرب ضروری امگا-۳ گیاهی است که به مقابله با کاهش عملکرد شناختی از طریق کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو کمک می‌کند. التهاب و استرس اکسیداتیو با بیماری آلزایمر و دمانس مرتبط بوده‌اند. امتحان کنید که یک وعده گردو را به سالاد مغذی خود اضافه کنید یا آن را با انواع سبزیجات رست شده ترکیب کنید.

منبع خبر : eatingwell.com

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *