پایگاه خبری صوفی چای
0

چالش سلامتی؛ پخت‌وپز با کره در مقابل روغن‌های گیاهی

چالش سلامتی؛ پخت‌وپز با کره در مقابل روغن‌های گیاهی
بازدید 45

در مقابل روغن‌های گیاهی و جایگزین کردن ممکن است راهی ساده برای بهبود سلامت در بلندمدت باشد، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که افرادی که روغن‌های گیاهی مانند سویا، کانولا و زیتون مصرف می‌کنند، نسبت به کسانی که به‌طور منظم کره می‌خورند، عمر طولانی‌تری دارند.

این تحقیق که بیش از ۳۰ سال عادات غذایی را ردیابی کرده است، نشان داد که مصرف روغن‌های گیاهی خطر مرگ ناشی از سرطان و بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد، درحالی‌که مصرف بالای کره با افزایش خطر مرگ زودهنگام مرتبط است.

تأثیر رژیم غذایی بر طول عمر

دانشمندان دانشگاه هاروارد، بیمارستان عمومی ماساچوست، و مؤسسه براد MIT و هاروارد، داده‌های رژیمی بیش از ۲۲۰,۰۰۰ نفر را مورد بررسی قرار دادند، شرکت‌کنندگان در این مطالعه اطلاعات مربوط به عادات غذایی خود را هر چهار سال یک بار ثبت کرده بودند.

مصرف کره شامل تمام منابع آن از جمله مصرف به عنوان چاشنی، در پخت‌وپز، شیرینی‌پزی و مخلوط‌های مارگارین در نظر گرفته شد. در مقابل، میزان مصرف روغن‌های گیاهی بر اساس میزان استفاده از آنها در سرخ کردن، تفت دادن، پخت‌وپز و سس سالاد محاسبه شد.

چالش سلامتی؛ پخت‌وپز با کره در مقابل روغن‌های گیاهی

کره در مقابل روغن‌های گیاهی

یو ژانگ، پژوهشگر بیمارستان بریگهام و زنان، نویسنده اصلی این مطالعه است، او می‌گوید: “آنچه شگفت‌انگیز است، بزرگی تأثیری است که مشاهده کردیم. هنگامی که جایگزینی کره با روغن‌های گیاهی را در رژیم غذایی روزانه شبیه‌سازی کردیم، ۱۷ درصد کاهش خطر مرگ را مشاهده کردیم. این تأثیر قابل‌توجهی بر سلامت است.”

تفاوت اصلی به نوع چربی بازمی‌گردد، کره سرشار از چربی‌های اشباع‌شده است، در حالی که روغن‌های گیاهی حاوی چربی‌های غیراشباع بیشتری هستند، مطالعات قبلی نیز به تأثیر چربی‌های غذایی پرداخته‌اند، اما بررسی منابع اصلی این چربی‌ها کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

این یافته‌ها تفاوت آشکاری در خطرات سلامتی نشان می‌دهند. افرادی که بیشترین میزان کره را مصرف می‌کردند، ۱۵ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ قرار داشتند، درحالی‌که افرادی که بیشترین میزان روغن‌های گیاهی را مصرف می‌کردند، ۱۶ درصد کمتر در معرض خطر مرگ بودند.

چالش سلامتی؛ پخت‌وپز با کره در مقابل روغن‌های گیاهی

مزایای جایگزینی کره با روغن‌های گیاهی

دنیل وانگ، یکی از نویسندگان این مطالعه، می‌گوید:”افراد ممکن است بخواهند به این نکته توجه کنند که یک تغییر ساده در رژیم غذایی – جایگزینی کره با روغن‌های گیاهی مانند سویا یا زیتون – می‌تواند منجر به مزایای قابل‌توجهی برای سلامت در بلندمدت شود.”

تحلیل‌های آماری نشان می‌دهد که جایگزین کردن تنها ۱۰ گرم کره در روز (کمتر از یک قاشق غذاخوری) با مقدار معادل روغن گیاهی می‌تواند خطر مرگ ناشی از سرطان و سایر بیماری‌های مزمن را تا ۱۷ درصد کاهش دهد.

مزایای زیست‌محیطی و اقتصادی

علاوه بر مزایای سلامتی، تغییر از کره به روغن‌های گیاهی اثرات گسترده‌تری دارد.

  • تأثیر زیست‌محیطی

تولید کره نسبت به روغن‌های گیاهی به زمین، آب و انرژی بیشتری نیاز دارد. دامداری که برای تولید کره ضروری است، تأثیر قابل‌توجهی بر انتشار گازهای گلخانه‌ای دارد. در مقابل، روغن‌های گیاهی گزینه‌ای پایدارتر برای محیط‌زیست محسوب می‌شوند.

  • مزایای اقتصادی

روغن‌های گیاهی ارزان‌تر و در دسترس‌تر از کره هستند. با توجه به افزایش قیمت مواد غذایی، این تغییر می‌تواند یک انتخاب مقرون‌به‌صرفه برای بهبود رژیم غذایی بدون افزایش هزینه‌ها باشد.

چالش سلامتی؛ پخت‌وپز با کره در مقابل روغن‌های گیاهی

گام بعدی در تحقیقات

اگرچه این مطالعه شواهد قوی ارائه می‌دهد، اما پژوهشگران به برخی محدودیت‌های آن نیز اشاره می‌کنند، بیشتر شرکت‌کنندگان از میان کادر درمانی بودند، بنابراین نتایج ممکن است برای کل جمعیت قابل تعمیم نباشد. علاوه بر این، اطلاعات مربوط به رژیم غذایی بر اساس گزارش‌های خود افراد جمع‌آوری شده است که احتمال خطا در آن وجود دارد.

با این حال، به دلیل طولانی بودن مدت مطالعه و تعداد بالای شرکت‌کنندگان، این خطاها تأثیر چندانی بر نتیجه‌گیری پژوهشگران نداشته است، مطالعات آینده قصد دارند مکانیسم‌های بیولوژیکی تأثیر این تغییرات رژیمی را بیشتر بررسی کنند.

جمع‌بندی: تغییرات کوچک، نتایج بزرگ

پیام این تحقیق روشن است: جایگزین کردن کره با روغن‌های گیاهی یک راهکار ساده و عملی برای بهبود سلامت در بلندمدت است، تغییرات کوچک و پایدار در رژیم غذایی می‌تواند تأثیرات طولانی‌مدتی داشته باشد نه‌تنها برای سلامت فردی، بلکه برای سلامت عمومی و حتی برای محیط‌زیست.

اگر این مطلب برایتان جالب بود برای مشاهده مطالب دیگر کلیک کنید.

لینک منبع: https://www.earth.com/news/health-challenge-cooking-with-butter-vs-plant-based-oils/

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *