کدو سبز و خیار هر دو از خانواده گیاهی کدوئیان (Cucurbitaceae) هستند و شباهتهای زیادی با هم دارند: هر دو سبزیجات سبز و تابستانی بوده و سرشار از آنتیاکسیدان، فیبر و پتاسیم هستند. معمولاً خیار به صورت خام یا ترشی مصرف میشود، در حالی که کدو سبز اغلب پخته میشود. هر دو سبزی میتوانند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشند، بسته به اینکه طعم ملایم و شیرین کدو سبز را ترجیح میدهید یا طعم کمی تلخ و بافت ترد و تازه خیار خام را.
خیار اندکی آبرسانتر است
در حالی که کدو سبز و سایر کدوهای تابستانی حدود ۹۴٪ آب دارند، خیار با ۹۶٪ آب اندکی آبرسانتر است. به گفته شری گری، کارشناس تغذیه و مدرس دانشگاه کانکتیکات، میزان آبرسانی خیار شباهت زیادی به هندوانه دارد. از آنجا که خیار معمولاً به صورت خام مصرف میشود، آب موجود در آن حفظ میشود، در حالی که پختن کدو سبز میتواند میزان آب آن را کاهش دهد.
کدو سبز فیبر بیشتری دارد
خیار و کدو سبز هر دو سرشار از فیبر هستند؛ فیبری که به کنترل قند خون و پیشگیری از یبوست کمک میکند. کدو سبز کمی فیبر بیشتری نسبت به خیار دارد: هر ۱۰۰ گرم کدو سبز بدون پوست حدود ۰.۸ گرم فیبر دارد، در حالی که همان مقدار خیار بدون پوست حدود ۰.۵ گرم فیبر دارد.
به گفته شری گری، «بیشتر فیبر در پوست کدو سبز یا خیار قرار دارد، بنابراین بهتر است که پوست آنها را مصرف کنید.»
کدو سبز و خیار، هر کدام غنی از ویتامینهای خاص
علاوه بر فیبر، کدو سبز حاوی مقادیر بالاتری از پتاسیم، منیزیم، فولات و ویتامینهای A، C و E است. به گفته شری گری، «کدو سبز ارزش غذایی بیشتری دارد و ویتامینها و مواد معدنی بیشتری نسبت به خیار دارد.»
با این حال، برای دریافت ویتامین K، بهتر است خیار را انتخاب کنید. بیشتر بزرگسالان برای پشتیبانی از لخته شدن خون و تقویت استخوانها به ۹۰ تا ۱۲۰ میکروگرم ویتامین K روزانه نیاز دارند. یک فنجان خیار بدون پوست ۹.۶ میکروگرم ویتامین K دارد، در حالی که همان مقدار کدو سبز بدون پوست ۵.۳ میکروگرم ویتامین K تامین میکند.
کدو سبز؛ یک ماده غذایی چندکاره
اکثر افراد خیار را به صورت خام یا ترشی مصرف میکنند، اما کدو سبز را میتوان گریل کرد، تفت داد، در غذاهای سرخشده استفاده کرد، به کوفتهها افزود، بهصورت نودل درآورد یا در محصولات پخته به کار برد. برای پاک کردن خاک یا باکتریها، سبزیجات را زیر آب روان شستوشو دهید. استفاده از صابون یا شوینده مخصوص میوه و سبزیجات توصیه نمیشود، زیرا ممکن است جذب محصول شود.
میتوان خیار را به مدت یک هفته در کیسه پلاستیکی در یخچال نگه داشت و کدو سبز شستهنشده را تا دو هفته در یخچال ذخیره کرد. به گفته شری گری، هیچکدام از این سبزیجات به دلیل محتوای بالای آب، برای فریز شدن مناسب نیستند و پس از یخزدایی بافتی نرم و لهیده خواهند داشت.
منبع خبر : verywellhealth.com
نظرات کاربران