پایگاه خبری صوفی چای
0

باکتری‌های پنهان دهان، خطر سرطان را سه‌برابر می‌کنند

باکتری‌های پنهان دهان، خطر سرطان را سه‌برابر می‌کنند
بازدید 19

کارشناسان می‌گویند حفظ بهداشت مناسب دهان نقش اساسی در سلامت عمومی بدن دارد. افرادی که در دهان خود دارای برخی از انواع خاص باکتری‌ها و قارچ‌ها هستند، ممکن است با خطر بسیار بالاتر ابتلا به سرطان لوزالمعده، بیش از سه برابر مواجه شوند.

در این مطالعه که در نشریه علمی JAMA Oncology منتشر شده، پژوهشگران ۲۷ نوع باکتری و قارچ را در میکروبیوم دهان شناسایی کردند که می‌توانند در بروز این بیماری نقش داشته باشند. سرطان لوزالمعده از مرگبارترین انواع سرطان است.

در حال حاضر، آزمایش‌های غربالگری مؤثری برای تشخیص این بیماری در دسترس نیست و گزینه‌های درمانی نیز محدودند؛ بنابراین، شناسایی عوامل خطر قابل اصلاح بسیار اهمیت دارد، زیرا می‌تواند به پیشگیری از این بیماری کمک کند.

پژوهشگران نمونه‌های بزاق ۱۲۲ هزار فرد بزرگسال سالم را که در دو مطالعه بزرگ‌تر مرتبط با سرطان شرکت کرده بودند، مورد بررسی قرار دادند و آنان را به‌مدت حدود ۹ سال پیگیری کردند. محققان میکروبیوتای دهان ۴۴۵ بیمار مبتلا به سرطان لوزالمعده را با ۴۴۵ شرکت‌کننده سالم و بدون سرطان، که به‌طور تصادفی انتخاب شده بودند، مقایسه کردند.

نویسندگان مطالعه اشاره کردند که عواملی مانند سابقه پزشکی، عادات سیگار کشیدن، نژاد و سن نیز در نظر گرفته شدند.

محققان ۲۴ گونه باکتری و قارچ را شناسایی کردند که با افزایش یا کاهش خطر ابتلا به این بیماری مرتبط بودند، به‌علاوه سه نوع باکتری دیگر که هم با بیماری‌های لثه و هم با سرطان لوزالمعده ارتباط دارند. به‌طور کلی، این میکروب‌ها با بیش از سه برابر افزایش خطر ابتلا به این نوع سرطان مرتبط بودند.

همچنین محققان اثرات این ۲۷ گونه میکروبی را با ایجاد یک امتیاز خطر که اندازه اثر و فراوانی هر گونه را ترکیب می‌کند، خلاصه کردند. با استفاده از این روش، متوجه شدند افرادی که امتیاز بالاتری داشتند، ۳.۵ برابر بیشتر در معرض ابتلا به سرطان لوزالمعده قرار داشتند.

ارتباط بین سلامت ضعیف دهان و سرطان لوزالمعده پیش‌تر در مطالعات دیگر مشاهده شده بود، اما اطلاعات کمی درباره این‌که کدام گونه‌های باکتری ممکن است عامل اصلی باشند، در دسترس بود.

پروفایل میکروبیوم دهان می‌تواند به‌عنوان یک نشانگر غیرتهاجمی برای شناسایی افرادی که در معرض خطر بالاتر هستند و ممکن است از پایش دقیق‌تر بهره‌مند شوند، مورد استفاده قرار گیرد. این موضوع به‌ویژه با توجه به فقدان روش‌های مؤثر تشخیص زودهنگام سرطان لوزالمعده اهمیت دارد.

این یافته‌ها بر اهمیت حفظ بهداشت مناسب دهان از طریق مسواک زدن منظم، استفاده از نخ دندان و مراقبت‌های دندانی تأکید دارند.

در آینده، شناسایی و تنظیم میکروبی‌ها می‌تواند بخشی مهم از پیشگیری شخصی‌سازی‌شده سرطان باشد. همچنین تحقیقات بیشتری لازم است تا مشخص شود آیا میکروب‌ها واقعاً در توسعه سرطان نقش دارند یا عوامل دیگری مانند ژنتیک یا سرکوب سیستم ایمنی دخیل هستند.

منبع خبر : foxnews.com

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *